Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει κερδισμένος εάν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός

Posted on October 19, 2016

1



Ψύλλοι στα αυτιά των ΣΥΡΙΖΑίων μπήκαν από την ώρα που το μείζον εθνικό ζήτημα που ξεπερνά σε κρισιμότητα τη διάσκεψη των Μεγάλων Δυνάμεων για τη σωτηρία της επανάστασης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας –δηλαδή οι τηλεοπτικές άδειες- πήρε νέα τροπή με την απόφαση του ΣτΕ να εξετάσει εάν ο νόμος είναι ή όχι αντισυνταγματικός.

Οι παρατρεχάμενοι των καναλαρχών και οπαδοί των τριών πτυχίων σε επτά χρόνια γράφουν «πούτσα πάλι, πούτσα πάλι, οε οε» στο Twitter και το Facebook, ενώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι φίλοι των νέων καναλαρχών ετοιμάζονται να κατέβουν στους δρόμους με ερυθρόλευκες και ασπρόμαυρες φανέλες για να δείξουν ότι μπροστά στα συμφέροντα των αφεντικών οι γαύροι και οι Βούλγαροι μπορούν να γίνουν ακόμη και BFF (για όσους ψηφοφόρους του Σταύρου Θεοδωράκη δεν γνωρίζουν αγγλικά παρά μόνο χρυσαυγίτικα, αυτό σημαίνει Καλύτεροι Φίλοι για Πάντα).

Όμως οι αρχικές ελπίδες των ΣΥΡΙΖΑίων και τα γεύματα εργασίας των υπουργών τους στα γραφεία του Μαρινάκη, του Αλαφούζου και των άλλων παιδιών δεν θα πάνε χαμένα, ακόμη κι αν τελικά οι δικαστές αποφασίσουν υπέρ των παλιών τους αφεντικών κι όχι των νέων. Οι λόγοι είναι απλοί, και βγαλμένοι –όπως κάθε τούρκικο σήριαλ- από την ίδια τη ζωή.

Εάν ο νόμος Παππά κριθεί αντισυνταγματικός, οι Πρετεντέρηδες, Καψήδες, Βερύκιοι, Μπάμπηδες, Πορτοσάλτηδες και λοιποί λαοφιλείς δημοσιογράφοι θα κάνουν πάρτι στα δελτία και τις εκπομπές τους. Θα επανέλθουν ως νικητές καβάλα στο άσπρο άλογο, σταματώντας τις επαναλήψεις των Δύο Ξένων και του «50-50», για να μας πουν ξανά πώς όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι στο πλευρό των αγαπημένων τους καναλαρχών.

Την τελευταία φορά που έσκουζαν σαν κακιασμένες ήταν την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα, καταφέροντας με αυτόν τον τρόπο να ανεβάσουν τις ψήφους εναντίον τους στο 62%. Εάν συνεχίσουν με αυτό το ρεπερτόριο μετά από μια πιθανή απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου, τότε θα αναγκάσουν ακόμη και τις μανάδες τους να βάλουν Nova για να βλέπουν ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή του κορμοράνου αντί για τα δελτία ειδήσεων.

Σε περίπτωση, επίσης, που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Παππάς ή και ο ίδιος ο Τσίπρας, θα καλέσουν σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου αποκλειστικά για την ΕΡΤ, για να προβάλλουν το στιγμιότυπο που ο αρμόδιος υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θα πατάει το κουμπί του web banking για να στείλει πίσω στους (wanna be) καναλάρχες τα λεφτά τους. Στο ίδιο πλάνο, ο ανώτατος πολιτικός άρχων που θα βρίσκεται στο σημείο θα δηλώνει στην κάμερα ότι μόλις στείλαμε πίσω στα σπίτια τους 1500 νήπια και 360 γιατρούς οι οποίοι θα έμπαιναν σε δημόσιους βρενηπιακούς σταθμούς ή θα αμείβονταν από τα λεφτά των καναλαρχών που δεν πλήρωσαν δραχμή επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα βγει στους δρόμους κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών και θα μοιράσει στους ανέργους νοσηλευτές CD με αντίγραφο του βίντεο για να μάθουν ποιος ήταν αυτός που δεν τους έδωσε δουλειές.

Μετά θα τους πει να ξαναβγούν και πάλι για να πιέσει την τρόικα να μην καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς θα διοργανώσουν έκτακτη συνέντευξη Τύπου και για τα υπόλοιπα κανάλια, μαζί με την ΕΡΤ, στην οποία θα ανακοινώσουν ότι από τη δική τους πλευρά έκαναν ακριβώς όλα όσα υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές, όμως το παραδικαστικό κύκλωμα και ο Σόιμπλε δεν τους επέτρεψαν να επιτελέσουν το έργο τους, κρατώντας έτσι τα καλά του μνημονίου και τα άσχημα της ανίκητης διαπλοκής στην Ελλάδα που κάποια στιγμή θα κερδιθεί από τον δίκαιο αγώνα της «αριστεράς».

Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζει ότι οι επόμενες εκλογές -που μπορεί να έρθουν σύντομα- θα βρουν το κόμμα με συσπείρωση που εάν ξεπεράσει το 65% τότε θα αφήσει πίσω του για πλάκα τη ΝΔ, η οποία ενώ εμφανίζεται σήμερα με συσπείρωση +90%, μετά βίας ξεπερνά το 22% στην πρόθεση ψήφου.

Εκείνη τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας θα υποσχεθεί ότι με δική του αυτοδυναμία δεν θα καθαρίσει απλώς το τοπίο της μιντιακής διαπλοκής, αλλά θα χρησιμοποιήσει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών που θα ξανα-δημοπρατήσει, για να καθαρίσει μια και καλή το δικαστικό κύκλωμα που βλέπει εδώ και επτά χρόνια την Ελλάδα να φτωχοποιείται και τους πραγματικούς ενόχους να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Μάλιστα, αναμένεται να δηλώσει εν μέσω αποθέωσης των οπαδών του στην πλατεία Συντάγματος, ότι δεν έχει τυφλή εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, σπάζοντας την καθολική μαφιόζικη ομερτά των τελευταίων 40 ετών.

Έτσι λοιπόν ο Τσίπρας θα γίνει και πάλι συμπαθής, θα κάνει τους συνταξιούχους που τους έκοψε το ΕΚΑΣ να ζητούν εδώ και τώρα κάθαρση για να ξαναβλέπουν στη ζώνη 8-11 στο Μέγκα το «Ευτυχισμένοι μαζί», κι όλοι θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι με τρία πτυχία σε επτά χρόνια το μόνο που μπορείς να κάνεις με επιτυχία είναι να βάζεις σκούπα στο φοιτητικό δωμάτιο του γιου σου στην Αμερική δίχως να μπορείς ακόμη να ξεχωρίσεις τον Ρουσώ από τον Μοντεσκιέ και τον Σάββα Κωφίδη από τον Μηνά Χατζίδη.