Το «αντιρατσιστικό» των ρατσιστών

Posted on August 22, 2014

1Για τον Σεπτέμβρη μετέφερε η κυβέρνηση τη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, καθώς έπιασαν τόπο οι φωνές των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που δεν ψηφίζονται από Έλληνες παλιννοστούντες.

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε μπλοκαριστεί κάποια στιγμή από τον Τάκη Μπαλτάκο, όμως στην πορεία ο ίδιος αποδείχθηκε συνομιλητής των ναζί και αποκαλούσε τον Σαμαρά ανήξερο και μπούλη, οπότε η κυβέρνηση ξεπέρασε το εμπόδιό του κι επανέφερε τον νόμο.

Το κακό στην υπόθεση αυτή είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι γεμάτη ρατσιστές, οπότε όλοι τους δυσκολεύονται έστω και να συζητήσουν για ένα νομοσχέδιο που φέρει το χαρακτηρισμό «αντιρατσιστικό». Όπως και να το κάνουμε, είναι ενάντια στις πεποιθήσεις των νεοδημοκρατών βουλευτών η αγάπη για τον συνάνθρωπο, εάν αυτός δεν είναι πλούσιος.

Μπορεί ο καθένας από αυτούς να μισεί ξεχωριστά και για τους δικούς του λόγους τους μουσουλμάνους, τους μαύρους, τους Αλβανούς ή όποιον άλλο κυκλοφορεί ανάμεσά τους, όμως όλοι μαζί μοιράζονται το ίδιο μίσος για τους φτωχούς.

Γι’ αυτό κι όποτε ένας πάμπλουτος Πακιστανός πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός παρέα με τις κάμερες, ενώ αν μερικοί τσιφλικάδες πυροβολήσουν έναν πάμπτωχο συμπατριώτη του, τότε θα αθωωθούν πανηγυρικά από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Twitter.

Άλλωστε, είναι κακό πράγμα να είσαι φτωχός τη σήμερον ημέρα.

Advertisements