Συνταγές με ροδάκινο θα έχουν υποχρεωτικά όλες οι εκπομπές μαγειρικής

Posted on August 22, 2014

1Τα τελευταία χρόνια που ο κόσμος δεν έχει πλέον λεφτά για να τρώει στα εστιατόρια (ή να τρώει γενικώς) και τα χρεοκοπημένα κανάλια δεν παίρνουν πια τόσο εύκολα δάνεια για να καλύπτουν τις ατέλειωτες τρύπες τους, η τηλεόραση γέμισε με φτηνές εκπομπές μαγειρικής.

Όλοι μαγειρεύουν. Από τις δέκα το πρωί ως τα μεσάνυχτα, κάθε κανάλι προβάλλει κι από μια εκπομπή μαγειρικής για να δείξει στον φτωχό ότι αν μαγειρεύει γκουρμεδιές θα νιώσει λίγο καλύτερα, θα ξεχάσει τη φτώχεια του, και θα σταματήσει να ζει μέσα στη μίρλα.

Άλλωστε, άλλο πράμα να τρως φασολάδα, κι άλλο να τρως χάντρες αγρού με σάλτσα βινεγκρέτ.

Το συνήθειο αυτό αποφάσισε να εκμεταλλευτεί και η ελληνική κυβέρνηση, η οποία ήρθε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες καναλιών για να προσθέσουν το ροδάκινο σε κάθε συνταγή των εκπομπών μαγειρικής.

Ροδάκινο γλυκό, ροδάκινο ρόφημα, ροδακινομακαρονάδα, ροδάκινα ογκρατέν, ροδάκινα με τέσσερα τυριά, ροδάκινα ψητά, χοιρινό με ροδάκινα, ροδάκινα ομελέτα, πίτσα με ροδάκινα, σουπιές με ροδάκινα, κέικ ροδάκινο, σαλάτες με ροδάκινο, ροδακινόπιτες, κι ένα κάρο ακόμη συνταγές βρίσκονται στις λίστες κάθε τηλεοπτικού σεφ, ο οποίος καλείται να προσαρμόσει την τεχνική του για να ανατρέψει το κακό που μας βρήκε μετά το εμπάργκο από τη Ρωσία.

Με τον τρόπο αυτό ο καταναλωτής-τηλεθεατής θα καταφέρει να χρησιμοποιήσει όσες ποσότητες αδιάθετων ροδάκινων μπορεί, ούτως ώστε να ενισχυθεί η εγχώρια οικονομία και να συνεχίσουμε να ασκούμε την εξαιρετικά επιτυχημένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία -ειδικά από τις αρχές της δεκαετίας του 2000- τα πάει περίφημα.

Το μέτρο θα έρθει να προστεθεί στα τρία εκατομμύρια ευρώ που ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει απλόχερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους ροδακινοπαραγωγούς του ευρωπαϊκού νότου, χρήματα τα οποία κάποιοι λένε ότι είναι ψίχουλα όμως εγώ διαφωνώ.

Κανονικά η ΕΕ δεν έπρεπε να δώσει φράγκο σε κανέναν ροδακινοπαραγωγό. Αν ήμουν στη θέση τους, θα έβγαζα μια ανακοίνωση και θα έλεγα ότι «στην ευρωπαϊκή οικογένεια περνάμε καλά, αλλά περνάμε κι άσχημα. Σημασία όμως έχει να αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι Ευρωπαίοι πολίτες. Όποιος δεν γουστάρει αυτό το υπέροχο συναίσθημα, ας μας αδειάσει τη γωνιά».

Advertisements