Νέες γενοκτονίες για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αναζητούν βουλευτές της ΝΔ

Posted on August 21, 2014

1Ένα ακόμη αντάρτικο ξεκίνησαν μερικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση.

Με επιστολή τους προς τον Αντώνη Σαμαρά, 38 νεοδημοκράτες βουλευτές που προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο ως έχει, επειδή δεν περιλαμβάνει ονομαστικά τη Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά γενικά όλες τις Γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική βουλή.

Οι κυβερνώντες βουλευτές της υπόλοιπης Ελλάδας που δεν έχουν στην περιφέρεια τους πολλούς απογόνους θυμάτων γενοκτονιών κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς βλέπουν ότι με την πατριωτική κίνηση των συναδέλφων τους θα βρεθούν πίσω στην κούρσα της επανεκλογής.

Για το λόγο αυτό, όσοι δεν ψηφίζονται από ομάδες ανθρώπων που οι γονείς και οι παππούδες τους βίωσαν διωγμούς και σφαγές, ετοιμάζονται να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό να συμπεριλάβει στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο κι άλλες γενοκτονίες, όπως τη σφαγή των Αζτέκων, των Τολτέκων και των υπόλοιπων ιθαγενών της βόρειας και νότιας Αμερικής από τους Κονκισταδόρες και τους Ευρωπαίους αποίκους, τη σφαγή της Ρουάντα, τις σφαγές του βάζελου από γαύρους διαιτητές και γενικότερα κάθε σφαγή η οποία πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν και οι απόγονοι όσων υπέφεραν ίσως κατοικούν στις περιοχές που εκλέγονται.

«Είναι άδικο να μην εκλεγόμαστε σε μέρη που ζουν τα παιδιά θυμάτων γενοκτονιών. Κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς για να δείξουμε στον κόσμο ότι ενδιαφερόμαστε, ακόμη κι αν στην πραγματικότητα τον γράφουμε στα αρχίδια μας», δηλώνουν στους διαδρόμους της βουλής δεκάδες πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Το ζήτημα είναι πολύ λεπτό, καθώς όλο και περισσότεροι βουλευτές νιώθουν πως δεν πρόκειται να επανεκλεγούν. Γι’ αυτό και προσπαθούν να δείξουν μέσα από τα αντάρτικά τους ότι έχουν δυναμική φωνή για πολύ σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του μέσου πολίτη. Ακόμη κι αν όλοι αυτοί ψήφισαν με χέρια και με πόδια την ακύρωση των συντάξεων όσων μετανάστευσαν από τον Καύκασο, τις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας κι από άλλες γειτονικές χώρες· δηλαδή οι λεγόμενοι παλιννοστούντες.

Όμως είπαμε. Η επανεκλογή είναι το ύψιστο αγαθό. Όλα τα άλλα να πάνε να γαμηθούν.

Advertisements
Posted in: Πολιτική