Ο Βαγγέλης Βενιζέλος και τα παράσιτα

Posted on August 2, 2014

2Η προεδρία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σημαδεύτηκε από δυο τεράστιες επιτυχίες. Την αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου και τα παράσιτα στα ζαρζαβατικά της ελληνικής γης.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας φυτεύτηκε από την ΕΕ και τις ΗΠΑ μετά από πραξικόπημα το οποίο ενισχύθηκε από ομάδες νεοναζί που επί μέρες εκτελούσαν κόσμο παρέα με τις ειδικές δυνάμεις τις αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας βασιζόταν στις διπλωματικές ικανότητες του Βαγγέλη Βενιζέλου. Του πολιτικού, τον οποίο αν ρωτήσεις ποιο ήταν το μεγαλύτερο διπλωματικό του κατόρθωμα θα σου απαντήσει ότι έδιωξε για μερικές μέρες την τρόικα απ´την Ελλάδα και μετά επέβαλλε το χαράτσι στη ΔΕΗ για να τους κάνει να γυρίσουν πίσω.

Α! Κατάφερε να δημιουργήσει κι ένα διπλωματικό επεισόδιο με την Κύπρο, αλλά και να κάνει την πάπια όταν του ανακοίνωσαν ότι θα διαλύσουνε τα χημικά όπλα της Συρίας στα νερά της Κρήτης.

Με αυτόν τον μεγάλο άνδρα να προεδρεύει των υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης, η Δύση ξεκίνησε μια σειρά κυρώσεων κατά του (φασιστικού και ομοφοβικού) καθεστώτος Πούτιν, η Ουκρανία χωρίστηκε, οι κομμουνιστές στην πορεία απαγορεύτηκαν, οι ναζί μετατράπηκαν στην επίσημη πολιτοφυλακή του κράτους και η νέα ηγεσία της χώρας είδε τη Ρωσία να τους κόβει το φυσικό αέριο, να διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις μαζί της και να προχωρά σε μερικές πολύ σημαντικές διαπιστώσεις.

Μία από αυτές τις διαπιστώσεις ήταν πως τα ελληνικά νεκταρίνια έχουν ένα παράσιτο το οποίο πέφτει βαρύ στα ρωσικά στομάχια, οπότε οι ελληνικές εξαγωγές ζαρζαβατικών στη Ρωσία ίσως και να μην πραγματοποιηθούν φέτος. Είχαν προηγηθεί τα ελληνικά ροδάκινα, τα οποία η κυβέρνηση έψαχνε να βρει τρόπο να τα ξεφορτωθεί. Μία ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν να τα δίνουν στους φαντάρος. Η δεύτερη ήταν να τα κάνουν κομπόστες. Επειδή όμως τα εργοστάσια κομποστοποίησης δεν υπάρχουν πια, οι φαντάροι αναμένεται να βγάλουν τη μισή τους θητεία με ντάκιρι ροδάκινο για πρωινό.

Εκτός από το παράσιτο υπήρξε και μια μαζική στροφή των Ρώσων τουριστών μακριά από την Ελλάδα. Άλλωστε, οι περισσότεροι θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν προς την Κριμαία την οποία πήραν πίσω πρόσφατα και θέλουν να τη χαρούν. Ή τουλάχιστον αυτό θέλει να πιστέψουμε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο οποίος κατά βάθος είναι και γαμώ τους διπλωμάτες ακόμη κι αν δεν τρώει ροδάκινα γιατί ανατριχιάζει με το χνούδι στα φλούδια τους.

Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ήταν από τους πρώτους υπουργούς εξωτερικών, μετά από πάρα πολλές δεκαετίες, ο οποίος ήθελε να παίξει πόλεμο σε κάποια άλλη χώρα και συγκεκριμένα τη Συρία.

Η πορεία της εξωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα συνεχίζει να σημαδεύεται και μετά το τέλος της προεδρίας της στην ΕΕ, καθώς είναι γνωστό πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος τα πάει περίφημα με ό,τι καταπιάνεται. Έτσι λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να βάλουμε τα απούλητα οπωροκηπευτικά στον κώλο μας στα πλαίσια του νέου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής της κυβέρνησης.

Κι αν το συνεχίσουμε αυτό για πολύ καιρό, τότε είναι βέβαιο πως δεν θα μείνει λάχανο για λάχανο χωρίς παράσιτο.

(Τι ειρωνία! Να μας λένε οι Ρώσοι ότι τα ζουμερά νεκταρίνια μας έχουν παράσιτα, ενώ το πραγματικό παράσιτο είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Το κακό είναι ότι τα ζιζανιοκτόνα δεν του κάνουν τίποτα. Συνήθισε ο οργανισμός του απ’ το ράντισμα της ελιάς)

(Υπάρχει κι ένα καλό σε αυτήν την ιστορία. Οι περισσότερες περιοχές που παράγουν τα προϊόντα για Ρωσία είναι καραδεξιές του κερατά)

Advertisements