Έτσι θα πάμε μπροστά ΙΙ

Posted on July 14, 2014

1Μετά την πρώτη ιδέα περί ιδιωτικών φυλακών στα ξερονήσια, επέλεξα να συνεχίσω τις προτάσεις μου προς την κυβέρνηση για το πώς η χώρα θα βγει από την κρίση με έναν νόμο.

Ζητώ λοιπόν από το υπουργείο Οικονομικών να βρει τον τρόπο με τον οποίο θα λογαριάσει το ΑΕΠ της χώρας με βάση τα τεκμαρτά εισοδήματα με τα οποία μας φορολογεί. Υπάρχει πάρα πολύς κρυμμένος πλούτος εκεί έξω, για τον οποίο ο κόσμος δικαίως φορολογείται καθώς δεν είναι δυνατόν να δηλώνεις μηδενικά πραγματικά εισοδήματα αλλά να φορολογείσαι για δέκα ή δεκαπέντε χιλιάρικα επειδή έχεις σπίτι, αυτοκίνητο και τρεις πορτοκαλιές. Δεν μπορεί να έχουμε όλοι δίκιο. Έχεις λερωμένη τη φωλιά σου, και η κυβέρνηση το ξέρει.

Αν προσθέσουμε στο ΑΕΠ τα τεκμαρτά εισοδήματα των φορολογουμένων θα πολλαπλασιάσουμε μέσα σε μια ώρα τον εθνικό μας πλούτο, θα ρίξουμε το ποσοστό του χρέους κάτω από το 80% (χαλαρά) και θα ομολογοποιήσουμε το σαξές στόρι για να αντλήσουμε έσοδα από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Με τον τρόπο αυτό, θα πληρώσουμε τα πρόστιμα για τα καρτέλ στις κατασκευές, τα τρόφιμα, τα καύσιμα τα φάρμακα κλπ, θα δημιουργήσουμε την απαραίτητη ρευστότητα για να πάρουν ξανά όσα δάνεια γουστάρουν τα κανάλια και οι εφημερίδες, κι επιτέλους θα απενοχοποιηθεί ο εβδομαδιαίος εορτασμός γεννεθλίων στη Μύκονο από καταχραστές του δημοσίου και απατεώνες, οι οποίοι φωτογραφίζονταν αγκαλιά με βουλευτές κι υπουργούς ως νέοι κι επιτυχημένοι entrepreneurs.

(Αν έχει ήδη γίνει αυτό που γράφω, ας με ενημερώσει κάποιος. Για όλα τους έχω ικανούς. Ευχαριστώ!)

Advertisements