Το ντροπαλό πολιτικό μας σύστημα

Posted on June 10, 2014

1Ο καθένας έχει το δικαίωμα του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού, ακόμη κι αν αυτός δεν συμβαδίζει ούτε με τη στοιχειώδη λογική αλλά ούτε και με την οφθαλμοφανέστατη πραγματικότητα.

Οι ευρωεκλογές αλλά και οι αυτοδιοικητικές εκλογές, σε συνδυασμό με τον ανασχηματισμό του Βαγγέλη Βενιζέλου, έδειξαν για μια ακόμη φορά την ντροπή που αισθάνεται σήμερα το πολιτικό μας σύστημα και τη δυσκολία που νιώθουν οι εκλεγμένοι άρχοντες του έθνους να βγουν στο δρόμο και να φωνάξουν ποιοι πραγματικά είναι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ήδη τη στροφή προς τα σοσιαλδημοκρατικά ιδεώδη που χάραξε το ΠΑΣΟΚ του εκσυγχρονισμού, κι αυτό κάνει πολλούς στο κόμμα να ντρέπονται γι’ αυτό, αλλά να μη θέλουν να το δείξουν. Όταν βλέπεις τους Λαφαζάνηδες να προσπαθούν να αιτιολογήσουν την παρουσία Βουδούρηδων και τις απόψεις του Σταθάκη ή του Κούλογλου που πηγάζουν από τα σπλάχνα της σημιτικής αντίληψης, τότε καταλαβαίνεις πως η ντροπή των ΠΑΣΟΚων περισσεύει εκεί μέσα.

Η Νέα Δημοκρατία ντρέπεται να πει ότι έχει μαζέψει όλους τους φασίστες και τους χουντικούς του Καρατζαφέρη, του Δικτύου 21 και των ούγκανων του Αβέρωφ. Οι μαχαιροβγάλτες και τα παιδιά του Παπαδόπουλου πέταξαν από πάνω τους το μανδύα της «Επανάστασης», απαρνήθηκαν τις προσευχές τους στη μεταξική δικτατορία και έτρεξαν μακριά από τους Μπαλτάκους που δεν ντράπηκαν να παραδεχτούν ότι το μέλλον του κόμματος είναι ο φασισμός και ο ναζισμός.

Το ΠΑΣΟΚ ντρέπεται που είναι ΠΑΣΟΚ. Οι ΠΑΣΟΚοι ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚοι, αλλά ο Βενιζέλος δεν ντρέπεται καθόλου γιατί μόνο έτσι θα γλιτώσει τη φυλακή.

Το ΚΚΕ ντρέπεται να πει ότι έχει τον πρώτο γενικό γραμματέα που δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο στη ζωή. Οι κομμουνιστές –κι ιδιαίτερα οι νέοι- ντρέπονται να ομολογήσουν ότι ο απίθανος αυτός τύπος φυτεύτηκε εκεί από την Αλέκα Παπαρήγα, την πραγματική αρχηγό του κόμματος. Ντρέπονται επίσης να πουν ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ποσοστά τους, ενώ το μοναδικό πράγμα για το οποίο δεν ντρέπονται καθόλου είναι πως αποτελούν το μεγαλύτερο αποκούμπι των δεξιών κυβερνήσεων τα τελευταία 30 χρόνια.

Η ΔΗΜΑΡ ντρέπεται που είναι ΠΑΣΟΚ. Οι ΔΗΜΑΡίτες ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚοι, αλλά ο Βενιζέλος δεν ντρέπεται καθόλου για την πάρτι τους γιατί μόνο αυτοί μπορούν να τον γλιτώσουν από τη φυλακή.

Οι ΑΝΕΛ ντρέπονται που είναι Νεοδημοκράτες, κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον Αντώνη Σαμαρά. Να κι ένα καλό που έκανε ο πρωθυπουργός μας.

Η Χρυσή Αυγή δεν ντρέπεται να πει ότι είναι ναζί. Ούτε φασίστες. Γιατί να το κρύψει, άλλωστε; Ο φασισμός και ο ναζισμός είναι η νέα τάση της μόδας σε όλη την Ευρώπη. Το μέλλον τους ανήκει κι ο “λαός” τους ψηφίζει ακόμη κι αν ντρέπεται να το πει. Μισή ντροπή δική του, καμία δική τους.

Advertisements
Posted in: Πολιτική