Ο Βαγγέλης και το αυγόφιδο

Posted on December 3, 2012

1Τη μάχη του κατά της επέλασης της χρυσής αυγής ξεκίνησε σήμερα ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν άντεξε στη θέα της στροφής των Ελλήνων σοσιαλιστών στον εθνικοσοσιαλισμό κι αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Είναι γεγονός ότι ηχεί εντελώς διαφορετικά στα αυτιά όλων η κλισέ έκφραση για τα αυγά των φιδιών όταν την ακούς από τον εισηγητή του όρου “ασφάλιστρο κινδύνου” για το χαράτσι που έκοψε το ρεύμα σε εκατοντάδες ανθρώπους και απειλεί με άμεση δήμευση αμέτρητα υπερχρεωμένα σπίτια.


Πριν από λίγες μέρες, ο Βαγγέλης Βενιζέλος διαπίστωνε στη βουλή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια της μόδας μιας και την κορυφαία θέση στα κομματικά τσαρτς απέκτησε με την “όψη του σπαθιού του” το κόμμα του Καιάδα, του Μιχαλολιάκου και του Ηλία Κασιδιάρη.


Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του αρχηγού του ήλιου με τις επτά ακτίνες έπαιξε και η εκδήλωση των χρυσαυγιτών στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο βουλευτής Παππάς σήκωσε τη σημαία της 21ης Απριλίου με τον φαντάρο και τον φοίνικα, καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο της νέας γενιάς Ελλήνων χουντικών.


Το χτύπημα των τελευταίων εκλογών και οι σημερινές μονοψήφιες δημοσκοπήσεις έχουν απογοητεύσει τον Βαγγέλη Βενιζέλο, όμως δεν θα αφήσει ποτέ το άλλοτε καταπράσινο προπύργιο του ΠΑΣΟΚ να πέσει στα χέρια εκείνων που ανάγκασαν τον μεγάλο ιδρυτή της σοσιαλιστικής παράταξης να κάνει επανάσταση από τη Σουηδία.


Κάποιοι λένε ότι δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος που χάρισε εκατοντάδες εκατομμύρια φορολογούμενων στη χρεοκοπημένη τράπεζα του Λαυρεντιάδη με πρόφαση την προστασία του τραπεζικού συστήματος, που θέσπισε το νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών, που διαμόρφωσε το πλαίσιο του αναθεωρημένου σημιτικού συντάγματος και συνταγματοποίησε δεκάδες διατάξεις παραβίασής του, να μιλά τώρα για δημοκρατική απειλή από ένα κόμμα που είναι στη μόδα.


Όμως ο Βαγγέλης Βενιζέλος γνωρίζει πολύ καλά ότι τη μεγαλύτερη ανάγκη της Χρυσής Αυγής την έχει ο ίδιος και οι συνεργάτες του.


Η χρυσή αυγή αποτελεί το τέλειο άλλοθι του κόμματος του πρώην υπουργού οικονομικών που κούρεψε τα χρήματα από εκατοντάδες μικρομολογιούχους. Του αρχηγού του κόμματος του Χριστοφοράκου και του Τσοχατζόπουλου.


Μπροστά στη εγκληματική συστημικότητα της χρυσής αυγής, το ΠΑΣΟΚ βρίσκει την τελευταία χαραμάδα πολιτικής αναγέννησης της κραταιάς σοσιαλιστικής παράταξης μέσα από τις στάχτες του νεοναζιστικού φοίνικα του εθνικοσοσιαλισμού που εξέθρεψε η μεταπολιτευτική φούσκα του κινήματος του.


Ως γνήσιος εκφραστής νεοπολιτικού καιροσκοπισμού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βλέπει πως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η πολιτική ατζέντα των χρυσαυγιτών διαμόρφωσε την καλοκαιρινή εκλογική συμπεριφορά τεράστιων μαζών πολιτών, έτσι και τώρα θα καταφέρει να ανανήψει το διαλυμένο κόμμα του με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκανε πριν από 38 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου.


Όσο υπάρχει η χρυσή αυγή, το ΠΑΣΟΚ και ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα λογίζονται ως δημοκράτες. 

Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίζουν να πνίγουν τους δρόμους της Αθήνας με χημικά όπως έκαναν το καλοκαίρι του 2011, και να κάνουν τα στραβά μάτια στους βασανισμούς ανθρώπων από την ελληνική αστυνομία.


Διότι μπορεί να βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκλογικών εκπλήξεων τον περασμένο Ιούνη, όμως τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά τους είναι ικανά να κάνουν τους μεταπολιτευτικούς σοσιαλιστές να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ακόμη κι έξω από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη· ακριβώς όπως κάνουν σήμερα τα αυγόφιδα της χρυσής αυγής.


Αρκεί να μη διαδηλώσει ποτέ ψυχή έξω από τις επαύλεις και τα μαγαζιά του Μπόμπολα, του Λάτση, του Βαρδινογιάννη και του Αλαφούζου.   

Advertisements