Η γριά κότα

Posted on January 13, 2012

0


Την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγεία του ΠαΣοΚ εξέφρασε ο Στέφανος Τζουμάκας. Το ιστορικό στέλεχος της παράταξης παρατηρώντας την οργιώδη προβολή των βλεφαροαϊλάινερ του άλλου μεγάλου σοσιαλιστή Κίμωνα Κουλούρη, πήρε δυναμικά τη σκυτάλη.

Δηλώνοντας βέβαιος για την εκλογή του ως τον νέο πρόεδρο του κόμματος, υποσχέθηκε να φέρει τον αέρα της νεότητας, της ριζοσπαστικότητας, της καινοτομίας και των φρέσκων ιδεών, που τόση ανάγκη έχει τούτος εδώ ο πονεμένος τόπος.
Ζώντας τη δεύτερη του εφηβεία, το ιδρυτικό στέλεχος του πραγματικού σοσιαλισμού πήρε, όπως είπε, την πρωτοβουλία αυτή γιατί το ΠαΣοΚ του σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα το όραμα του Ανδρέα, που πριν από 37 χρόνια θύμισε στους Έλληνες ότι η Ελλάδα τους ανήκει.
Αναπόλησε, μάλιστα, με νοσταλγία την εποχή των πακέτων Ντελόρ, της αποβιομηχανοποίησης της χώρας, του ξεριζώματος των σπαρτών για να μπουν βαμβάκια και ροδάκινα και λαχανάκια Βρυξελλών, της Άντζελας Δημητρίου και των τελειωμένων σκυλάδικων της Αθηνών – Λαρίσης.
Την Ελλάδα του Μεγάρου Μουσικής, των Καγιέν, του χρηματιστηρίου και της ελεύθερης έκφρασης του λόγου, γιατί με τόσα δάνεια που πέσανε θα πρέπει να είσαι πολύ μαλάκας για να πεις και να γράψεις κάτι κακό.
Συγκινήθηκε όταν του ήρθε στο μυαλό η στιγμή που τα πρώτα Λέοπαρντ, Φ16, Μιράζ και φρεγάτες ξεπακετάρονταν στα αμέτρητα ελληνικά στρατόπεδα της ελληνικής επικράτειας, ενώ με μία ανεπαίσθητη παύση συγκίνησης στο λόγο του, αποθέωσε τον τελευταίο μεγάλο σοσιαλιστή και επί εννιαετίας τελευταίου πραγματικού πατριώτη, Κώστα Σιμήτη.
Κλείνοντας τη συνέντευξη του, ο Στέφανος Τζουμάκας θύμισε σε ολόκληρη την Ελλάδα τα έντεκα χρόνια που αντί να πηγαίνει σινεμά, ήταν στους δρόμους, αγωνιζόμενος για την επιστροφή της Ελλάδας στα χέρια του λαού της. 
Στην ερώτηση για το αν τώρα που ο σοσιαλισμός του Ανδρέα πέθανε κάνει και πάλι εμπάργκο στον κινηματογράφο, απάντησε ότι από τη μέρα που οι “Δυο ταινίες σεξ και μια καράτε” αποσύρθηκαν, προτίμησε να κάθεται σπίτι του, βιντεοσκοπώντας τον επινίκιο λόγο της εκλογής του. Ένα τέτοιο σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, είναι βέβαιο ότι μετά το θρίαμβο του, θα απογειώσει τις πωλήσεις του Βήματος. 
Advertisements